رئیس جمهور در بدو ورود به شهرستان عسلویه با عزیمت به محل فاز ۱۱ میدان پارس جنوبی به عنوان بزرگترین میدان گازی مشترک جهان، از سکو و تاسیسات تولید گاز این فاز به عنوان جنوبیترین و یکی از مهمترین فازهای بخش ایرانی این میدان عظیم بازدید کرد.
فاز ۱۱ پارس جنوبی این هفته به بهرهبرداری میرسد. با اجرای این طرح روزانه ۵۶ میلیون متر مکعب گاز، ۵۰ هزار بشکه میعانات گازی و ۷۵۰ متریک تن گوگرد در روز تولید و تا ۱۰۰۰۰ شغل ایجاد می شود.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی یکی از راهبردیترین و مهمترین طرحها و پروژههای شرکت ملی نفت ایران است که پس از ۲۰ سال تأخیر در دولت سیزدهم به ثمر نشست.
بهرهبرداری از فاز ۱۱ پارس جنوبی و رسیدن این فاز به مرحله تولید، پاسخ اعتماد به متخصصان داخلی است که میتواند نیازهای کشور در فصل سرد سال به گاز را تامین کند.
مدیر پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبی ضمن تشریح اقدامهای انجامشده برای بهرهبرداری از آخرین مرحله توسعه بخش دریایی پارس جنوبی، از صرفهجویی بیش از ۴۰۰ میلیون دلاری در راهاندازی نخستین سکوی این فاز خبر داد.
«حدود دو سوم از حجم فلرینگ کشورهای حوزه خلیج فارس مربوط به ایران است.»؛ این جمله اولین چیزی را که به ذهن متبادر میکند، این است که ایران در حوزه خلیج فارس آلایندهترین کشور صنعتی شناخته میشود؛ یعنی این کشور که دومین تولیدکنندۀ گاز جهان است، اکنون جای عربستان سعودی که روزی بهعنوان بزرگترین عامل فلرینگ منطقه شناخته میشد، قرار گرفته است.
فاز ۱۱ پارس جنوبی یکی از مهمترین میادین مشترک گازی ایران و قطر است که در روز های آینده به بهرهبرداری میرسد و مشکل ناترازی گاز در کشور را به حداقل می رساند.
قفل توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی که ۲۰ سال در گیرودار قراردادهای گوناگون بسته مانده بود، سرانجام در عمر دو ساله دولت سیزدهم باز شد و بزودی با حضور رییسجمهور افتتاح میشود تا تولید گاز از آخرین فاز میدان مشترک پارس جنوبی آغاز شود.
مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی گاز ایران گفت: با احتساب برنامههای فروش و کاهش، میتوان گفت مشعلسوزی پالایشگاههای سیزدهگانه پارس جنوبی در مدت سه سال نزدیک به ۸۰ درصد کاهش مییابد.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که این مجموعه در ۴ ماه نخست امسال با هدف یاری رساندن به تأمین برق مورد نیاز جامعه پیرامونی، بیش از ۶۱۰ هزار مگاوات ساعت برق به شبکه سراسری تزریق کرده است.
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه برداشت گاز از فاز ۱۱ پارس جنوبی آغاز شده است، گفت: گاز این فاز طی روزهای اخیر با خطوط لوله دریایی به پالایشگاه در خشکی ارسال شده است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت: با تدبیری که مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران اندیشید کارگروهی برای فشارافزایی پارس جنوبی تشکیل شده است و پیمانکار مشاوره طراحی پایه تأیید شد.
مدیر عامل شرکت نفت و گاز پارس جنوبی: تولید گاز از میدان مشترک فاز ۱۱ پارس جنوبی که بعنوان یک فاز مرزی است، باعث افزایش تولید خواهد بود و از این ۴ حلقه چاه در ابتدا حدود ۱۰ میلیون متر مکعب در روز تولید خواهیم کرد.